Naražení nebo namožení, při kterém jsou postiženy svaly, vazy nebo šlachy kloubu, poškozené menisky, nestabilita kolenního kloubu, přetržené vazy.

Při techto poranění vám mohou pomoci kolenní ortézy, přesně navržené na jednotlivá poranění.

Vazová poranění

Ruptury kolenních vazů, zejména předního zkříženého vazu patří mezi závažná, především sportovní poranění. Často tyto úrazy bývají u kontaktních sportů, kopané, lyžování. Vhodná ortéza Vám zajistí stabilitu kloubu ať již po operaci nebo i pokud operaci nemůžete absolvovat.

Jaká ortéza mi pomůže?

Varozita a valgozita

Varozita neboli nohy do „O“ nebo valgozita tj. nohy do „X“  jsou degenerativní onemocnění s významnou progresí. Pokud se chcete zbavit bolesti, zůstat aktivní a zpomalit progresi onemocnění používejte tyto ortézy.

Jaká ortéza mi pomůže?

Patelární poranění

Patela neboli čéška je důležitá pro stabilitu kloubu a je v úzkém spojení s femurem (kost stehenní). Pokud není na svém místě, může způsobovat bolest a nestabilitu kloubu. Vhodnou ortézou můžeme její postavení dobře korigovat.

Jaká ortéza mi pomůže?

Funkční bandáže

Stabilizace, komprese, termostabilita jsou důležitými prvky pro komfort kloubu. Proprioceptivní vlastnosti bandáží nám dávají pocit stability a bezpečí. Bandáže jsou vhodné pro lehká až střední poranění měkkých tkání kolenního kloubu.

Jaká ortéza mi pomůže?

Pooperační dlahy

Vhodně zvolená ortéza po operaci je důležitý pro hladký a efektivní průběh rehabilitace. Zvolte kvalitní pooperační dlahy s možností individuálního nastavení.

Jaká ortéza mi pomůže?